Fotografiecircuit Vlaanderen

Huis in Wortel

Framework, ©Nick Van Goubergen

 

Begin 2012 zag ik een advertentie over de portfoliokijkdag in het fotomuseum in Antwerpen, georganiseerd door het Centrum voor Beeldexpressie. Dit is een kans voor amateurfotografen om hun werk voor te leggen aan een jury van professionelen in het vakgebied van de fotografie.

Ik schreef me dadelijk in (de plaatsen waren beperkt), en stelde een portfolio samen met mijn beste beelden. Op de dag zelf trok ik vol goede moed naar het fotomuseum. Het is altijd weer even bibberen om voor een jury te staan. Uiteindelijk viel het goed mee, de juryleden stelden mij op mijn gemak. Ze bekeken grondig mijn beelden, vroegen hier en daar wat meer duiding en vertelden onverbloemd hun mening over mijn werk.

Groot was mijn verbazing toen één van de juryleden, Jan Van Broeckhoven, mij voorstelde om mijn architecturaal werk in te zenden voor het Fotografiecircuit Vlaanderen. Dit is een jaarlijks rondtrekkende fototentoonstelling met werk van talentvolle Vlaamse fotografen doorheen culturele centra in gans Vlaanderen. Volgens Jan was de reeks zeker goed genoeg om geaccepteerd te worden. Hij kon het weten, want hij was zelf de organisator van het Fotografiecircuit. Meer info over het Fotografiecircuit Vlaanderen vind je hier.

Ondertussen is mijn tentoonstelling ‘Framework’ al bijna een jaar aan het rondtrekken door de Vlaamse cultuurcentra. U kan de foto’s in de reeks hier bekijken.Leave a Reply